10 tips för huden, speciellt vid vintertid

 



1. Ät omega-3 (från fet fisk eller kosttillskott). Fetterna kommer att hålla din hud mjuk, len och fin.
2. Ät C-vitamin från citrusfrukter, papaya, broccoli, gojibär och andra källor. Antioxidanterna i dessa matvaror kommer att hjälpa huden reparera skador som uppstår pga kyla.
3. Få i dig tillräckligt med zink. Hittas framför allt i ostron, kyckling och kalkon. Stimulerar produktion av elastin, som håller huden elastisk och len. Zink hjälper också kroppen att producera sebum, vars brist kan orsaka acne.
4. Ät e-vitamin. Antioxidanterna hjälper vår hud att skydda sig från åldrande, och hjälper huden att hålla rätt fuktnivå. Du hittar det i mandel, sparris, ägg och gröna grönsaker som spenat.
5. Ät b-vitamin (B3). Vitaminen är antiinflammatorisk och kan lindra irriterad hud. Du hittar det i många matvaror, ex avokado, tomat, broccoli, sparris, ägg, lever, tonfisk och lax.
6. Drick mycket vatten.
7. Det är viktigt att vara ute och röra på sig om det så är en morgonpromenad eller joggingtur. Då ser man piggare ut och huden blir även fräschare.
8. Sov mycket, det betyder inte att man ska gå och lägga sig vid 8-9 på kvällen, men det är bra om man sover minst 8 timmar varje natt.
9. Ett enkelt tips är att tvätta ansiktet morgon och kväll!
10. Var nöjd med dig själv! Det utstrålar en naturlig skönhet som gör att man inte behöver täcka över med flera lager smink.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0