Nom nom

Till lunch äter jag alltid protein, kolhydrater och grönsaker i jämförelse med de övriga måltiderna (ex kvällen, då blir det endast protein och grönsaker).

Lätt å' laga - Kyckling med bulgur och röda linser

Ungsstekt kyckling med paprika- och grillkrydda, peppar och lite timjan (helst färsk). In med allt i mitten av ugnen på 225 grader och vänta tills den är vit inuti och inte rosa. Olja formen innan du skjussar in kyckligen så att den inte bränns fast i botten.

Koka fullkornsbulgur, tillsätt någon grönsak efter silning. I mitt fall tog jag paprika och tomat. Krydda med örtsalt.

Koka röda linser - de är rika på protein, fibrer och mineraler. När du har silat/hällt av vattnet så tillsätter du färsk chili, liiiite matlagningsgrädde och krydda efter behag.

Nyttigt och gott!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0