Tjuvlyssnat.se

Skolmatsal, Västervik

En grupp tjejer på 15-16 år sitter och pratar
vid ett bord medan de äter. De diskuterar språk.

Tjej 1: Man säger ju negro på spanska, det betyder ju svart. Typ un caballo negro; en svart häst.
Tjej 2: Ja, egentligen så är ju neger inget konstigt. Det betyder ju bara svart liksom.
Tjej 3: Men om neger betyder svart, betyder människa vit då?

Respons: Haha, vadå blond?


I'm ready!

Nu är både studentmössan och studentklänningen kirrad.
Om 63 dagar smäller det!


I just need to know


White


Jag är så glad - nu jag har beställt min söta studentklänning! Jag trodde aldrig att jag skulle hitta någon klänning i min stil eftersom alla klänningar som jag har sett på internet/butik är, enligt mig, fula eller för dyra. Dessutom vill jag inte lägga pengar på en klänning som jag bara ska använda 1 gång. Onödigt. Men nu har jag hittat den & någonting som gör mig ännu gladare är att det är 65 dagar kvar till STUDENTEN!


Fan vad "pjuck"

Bakis. Nyvaken. Nybryggt kaffe. Hembakat bröd. Vårsol. Lyssnar på Mando Diao Unplugged.
Ska snart ut i skogen och jogga med hunden - lovely!


haha


The Sounds - Better Off Dead


Hi, I'm Tarzan!

Bajs. Idag fick jag hem klänningen som jag hade beställt från H&M. Men jag ska skicka tillbaka den. Till att börja med så var den för stor för mig (jag har fortfarande inte riktigt insett att jag har krympt i storlek, hehe). När jag satte på mig klänningen såg det mer ut som om jag hade rymt från djungeln och fått ena axeln på klänningen avsliten i strid mot en bergsgorilla & volangerna såg ut som hängande trasor efter dagar fyllda av börda och försök till överlevnad. Kort sagt - jag såg ut som Tarzan!
... med inslag av en smurf ...  


Frukostmat

Igår gick jag in på Frukostera's blogg och såg någonting som jag till en början trodde var pannkakor (avgudar). Men det var inte pannkakor - det var stekt gröt, haha. Jag hade aldrig hört talas om att man kunde steka gröt, så jag var tvungen att testa det nu på morgonen. Faktum är att det var jättegott!

Recept: Stekt gröt   

Detta ska göras dagen innan
1 dl havregryn.
2 dl mjölk.
Koka på spisen tills det ser ut som "vanlig" gröt.
(jag hällde kanel i gröten, därav den mörka färgen)
Lägg gröten på ett fat och platta till den lite.
In i kylskåpet!

På morgonen
Skär ut "kakan" i 4 delar och lägg dom i en stekpanna med smör/margarin. Ha vad som helst till den stekta gröten efter tycke och smak. Jag hade frukt/bär med äppel- & kanelröra.

 

 


Resfeber, "WOOHOO!"


Give me spring/summer and clothes


Yeeees

Efter att ha käkat en mysig brunch med min underbara vän Emma på Medis under förmiddagen så har min mage totalt matstrejkad - vi åt som två kossor och jag får inte i mig en smula till! By the way har jag beställt den blåa klänningen från H&M som jag skrev om för 2 inlägg sedan *happyface*. Jag hade tur som hittade pengar i bröstfickan på min skinnjacka som jag hade glömt från förra året - så nu kan jag köpa klänningen, hehe. Jag längtar tills jag får inviga den då jag & brudarna grus ska åka till Rhodos i maj! Solbränna + klänningen = Thumbs up! 



Min vackra Emma, älskar dig hjärtat! ♥


Vaknat på rätt sida, minst sagt

 

Även fast jag har typ tusen bollar i luften just nu så är jag fylld med världens lyckorus. 


Blue

Ibland önskar jag att pengar växte på träd. Så fort jag ser någonting som jag verkligen suktar efter så har jag antingen inte råd eller så måste jag spara pengarna till något annat. Nu måste jag först och främst fokusera på solresan med brudarna och sparasparaspara. Det svider att inte kunna köpa denna (haha, fjolla).  


Watch out!

Blä. Det känns som om febern är på väg tillbaka efter 2 veckors uppehåll. Vad har hänt med mitt immunförsvar? Den är verkligen i botten. Hur som helst så ska jag inte låta huvudvärken sätta krokben för kvällens utgång. Ska nämligen fira min barndomsvän Gabi med käk & klubb dagen före hennes stora dag! Kvällen/natten kommer bli craaaazy! Jag chansar på att jag kommer ha ett tiotal blåmärken och några sår över hela kroppen när jag vaknar imorgon bitti - det brukar resultera så efter en lyckad utgång, haha.


Dagens oväsentligheter

Dagens låt: Miss Li - Ba Ba Ba
Dagens frisyr: Uppsatt med tvinnad lugg
Dagens klädsel: Jeans, långt linne, stickad kofta, skinnjacka & boots 
Dagens planer:
 Mini-spa in the badkar, tjohej! 
Dagens vill ha: Solsemester
Dagens saknad: En tidsmaskin - jag vill ta studenten nu!
Dagens drog: Vårsolen
Dagens tråkigaste: Åkte 1h till skolan för att ha 1 lektion och sedan åkte jag 1h hem igen.
Dagens måste: Plugga till provet i kemi breddning, öööh!
Dagens mående:
 Prima!


Revenge

Tumblr_lhk13ilx831qekgk3o1_500_large

"If you don't live for something, you'll die for nothing"


@ home

Skönt att äntligen vara hemma efter en lång dag i skolan och första dagen på jobbet - det känns som om jag ska somna inom vilken sekund som helst. Dock måste jag vara vaken och ska därför bälga i mig massa kaffe och plugga hela natten - allt för att kunna få någorlunda bra resultat på småföretagsprovet imorgon (som jag knappt har börjat plugga till!). Jag chansar på att det kommer gå skitdåligt. Det där med ekonomi är inte riktigt min grej. Inte framförhållning heller, hehe.


Sol, bad och party

Jag har suktat efter en solsemester under flera års tid med tanke på att den senaste gången som jag åkte till värmen var när jag var 7 år gammal (alltså 13 år sedan). Nu ska de äntligen bli ändring på det! Den här veckan ska jag, tillsammans med brudarna grus, boka en semester till varma Rhodos och biljetter till Peace n' Love. Som grädden på moset blir dagarna till nedräkningen färre och snart dags för mig att ta studenten - wohoo! Jag kan knappt bärga mig!


The Lottery


10 tips för en sundare livsstil


1. Drick vatten
- Jag drack sällan vatten tidigare, men nu dricker jag minst 1.5 liter per dag! Vatten kan bland annat hjälpa till att hålla hungerkänslan i schak till nästa måltid. Vatten förbättrar också energiupptaget och förbränningen av kalorier.

2. Ät lite & regelbundet - För mig varierar det självklart om jag vet att jag inte kommer kunna äta på ett tag, exempelvis om man ska jobba direkt efter skolan. Då är det bättre att äta ordentligt.

3. Minska på kolhydrater - Jag äter kolhydrater, men i mindre mängder! Däremot äter jag inte kolhydrater på kvällarna utan då blir det mer proteinrik mat och grönsaker. Jag har också valt bort mjölprodukter som pasta och ersätter det istället med couscous, bulgur, ris, potatis och liknande.

4. Vad får jag äta? - Lägg inte tankarna på vad du inte får äta, utan vad du får äta!

5. Rör på dig - Jag tränar 5-6 dagar i veckan men det kan ses som överdrift. Huvudsakligen är att du gör någon form av fysisk träning minst 3 dagar i veckan.

6. Ha tålamod - Hårt slit ger resultat, det gäller bara att ha tålamod och inte förlora motivationen. Stirra dig inte blind på vågen, tänk att vikten varierar för oss kvinnor vid exempelvis menstruationscykeln. Väg dig 1 gång i veckan.

7. Delmål - Sätt upp ett slutresultat men också delmål. Jag har satt upp att jag totalt sätt vill gå ned -17 kg. Men för att få ny glöd och motivation så är det också viktigt med delmål. Gör något extra roligt varje gång som du når de små målen. 

8. Var hård men rättvis - Jag vill inte unna mig alltför mycket i matväg under tiden som jag går ned i vikt. Jag tycker att det är bättre att nå sitt slutmål och därefter kunna unna sig lite då och då. "Belöningarna" får komma i efterhand.

9. Sakta med säkert -
Det tar tid att gå ned i vikt så sätt upp ett långsiktigt mål. Det är mer hälsosamt att gå ned i vikt långsamt med tanke på förändringar inne i kroppen, men också visuellt (huden måste hänga med på traven).

10. Inga ursäkter - Det finns inga undanflykter från att inte träna och du har alltid tid! Gå upp 1 timme tidigare eller lägg dig 1 timme senare, vad som helst. Allt går bara om man vill.  



Mumford & Sons - The Cave


Nu visar vågen minus 10,5 kg!

Det är helt stört. Från och med den 1/1-11 så hade jag lovat mig själv att träna mer och äta nyttigare - både för min inre och yttre hälsa. Jag insåg att det bara skulle bli värre om jag fortsatte med samma matvanor och så kallad "träning" i den takt som jag hade då. Jag mådde dåligt för att jag såg ut som jag gjorde och ville helst inte vistas på exempelvis stränder klädd i bikini eller liknande. Jag skämdes konstant över mig och min kropp och fick nog, så jag valde att ändra min livsstil helt och hållet.

Nu har dock inte kunnat träna på 1 1/2 vecka på grund av förkylning - men trots det har jag gått ned 1,4 kg (på en vecka!). Jag är bara så sjukt glad att jag har lyckats nå mitt andra delmål, vilket var 10 kg gränsen.
Nu visar vågen -10,5 kg och jag känner mig mer än nöjd!


Finally

Nu har min OnePiece äntligen kommit!
Jag har aldrig haft något mjukare plagg på mig förut.
Jag ÄR kär.  


Fast min är helsvart!


Vill ha vår

Nästa gång jag går ut så ska jag inte låta mig förblindas av vårsolen och tro att det är okej att inviga skinnjackan - stort misstag. På hemvägen från Sumpan höll jag på att frysa häcken av mig och Chivas (hunden) var lika glad och oberörd som vanligt. De måste vara en av dom få gångerna som jag önskade att jag vore lika hårig som honom, hehe. Jag får helt enkelt inse att vinterjackan får vara med ett tag till. Fuck ...


RSS 2.0